Hooligans

Dat Ajax misschien geen kampioen wordt¬†heeft natuurlijk niets te maken met de actie van Feyenoord supporters op het trainingsveld voor de wedstrijd tegen Twente. Ajax heeft in de eerste helft van het seizoen vreselijk lopen klooien en staat daarom op achterstand. Maar zo’n actie van Rotterdamse hooligans geeft wel aan hoe groot de greep is geworden van botte koppen op de samenleving. In mijn jaren bij het supportersproject Axios van Ajax en DMO heb ik kennis gemaakt met veel supporters waaronder ook de zogenaamde harde kern. Daar zit een groep bij die met Ajax opstaat en naar bed gaat, er wordt verder veel geblowd en¬†geslikt om even energie op te doen. Ajax is God en als waanzinnige gelovigen, echte fundamentalisten gestuurd door de complotten die kwamen bovendrijven na langdurig blowen, trekken ze ten strijde. Ze zijn doordeweeks niet strak georganiseerd, alleen bij acties, en kennen geen vaste leiders maar zijn zelfsturende commando’s on a mission. Ze zijn zich vreselijk bewust van hun invloed en schreeuwen die in supporterskringen van de daken. De meeste zijn wel bekend in de supporterswereld en de bestuurders en professionals daar moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Aangeven, oppakken en stadionverboden. Hou ze weg van het voetbal en van welke maatschappelijke manifestatie dan ook. Dat ze zich zelf beschadigen is voldoende.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*